Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Greenpeace, Nuh’un Gemisi’nin Maketini Ağrı Dağı’nda İnşa Ediyor

 

19.5.2007 12:11:21

Çevre Kirliliği ve Küresel Isınma Konularındaki Çalışmalarıyla Dikkat Çeken Greenpeace, Bu Kez de Ağrı Dağı’nda Varolduğu Sanılan Tarihi Olayı Yeniden Canlandırmaya Koyuldu.

 

 

 

ŞIRNAKHABER-Greenpeace gönüllüleri, Nuh'un Gemisi’ni taşıdıkları inşaat malzemeleriyle Ağrı Dağı'nda yeniden inşa ediyor. Ancak pek çok gezgin, tarihçi ve yorumcunun yapıtlarında Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı üzerinde durduğu yazılmaktadır. Hz. Nuh’un mezarının Cizre’de bulunması, Şırnak’ın adını Şehr-i Nuh’tan alması, Cizre Surlarının gemi biçiminde olması da bu bilgilere gösterilen birkaç kanıt olarak sıralanıyor.

Ayrıca yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Hud Suresi’nin 44. Ayeti açıkça Tufan-Nuh Gemisi’nin Cudi Dağı’nda durduğunu yazmaktadır. Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı üzerinde oturduğunun bir çok kanıtı olduğunu dile getiren Şırnaklı vatandaşlar da yakın geçmişte gemiye ait olduğu sanılan bir ton ağırlığında bir çivisinin yine Cudi Dağı üzerinde bulunduğunu belirtiyor.

 

YETER ARTIK! HAYAL GÖRMEYİ BIRAKIN!

Bizler, Şırnak halkı olarak Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı’nda olduğunu İDDİA ETMİYORUZ ANCAK KANITLIYORUZ. Nuh’un Gemisi’nin Şırnak sınırlarında bulunan Cudi Dağı üzerinde olduğunun en büyük kanıtı olan Kuran-ı Kerim’in Hud Suresinin 11/44’üncü Ayeti bunu açık bir şekilde belirtiyor.

            Yıllardır Ağrı Dağı’nda diye insanları oraya çeken araştırmacılar, bu sefer de Şırnak’ın sahip olduğu bu kültürel ve tarihi zenginliği görmezden gelip günden güne gerçeği yansıtmayan yeni iddialar ortaya koymaktalar. Bu güne kadar birkaç küçük araştırmanın kişisel çabaları haricinde Cudi Dağı’nda hiçbir araştırma yapılmadan geminin Ağrı Dağı üzerinde olduğunu savunmak büyük bir yanılgı olarak karşımıza çıkıyor. Hemen hemen her hafta Ağrı Dağı’na yeni bir ekip çıkarak araştırmalarda bulunan yerli-yabancı kişiler, hiçbir bulguya rastlamadan ve hiçbir sonuç elde etmeden her defasında hayal kırıklığı ile geri dönüyorlar. Bunca araştırmalara rağmen Ağrı’da herhangi bir bulgu elde edemeyen araştırmacıların bu bahaneyle buralarda başka araştırmalar yaptığı da biliniyor.

 

BİZCE ARAŞTIRMALAR SÖZDE SOYKIRIM DAYANAKLI

Ermenilerde kutsal olan Ağrı Dağı, para birimlerinde de ‘Ararat’ ismiyle bulunuyor. Ortaya attıkları sözde soykırım iddialarını kanıtlayamayan Ermeniler ve yandaşları, Nuh’un Gemisinin burada bulunduğu gibi gerçekle bağdaşmayan bu iddiayı ileri sürerek aslında adı geçen Ağrı Dağı’nda sözde soykırımı kanıtlayacak deliller aradıklarını düşünüyoruz.

 

İDDİA ETMİYORUZ VE KANITLIYORUZ

19800 yıllık geçmişi olan Tufan olayı, Şırnak ili sınırlarında bulunan Cudi Dağı’nda noktalandığından bütün dünya insanlarının ikinci beşiği Şırnak ve Cizre olarak kabul edilmelidir. Hz. Nuh Peygamberin Türbesi’nin Cizre’de bulunması, Cizre Surlarının gemi şeklinde olması, Ayrıca Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Hud süresinin 44. ayeti açıkça Tufan-Nuh Gemisi’nin Cudi Dağı’nda durduğunu yazmaktadır. Hz. Nuh (AS) tarafından Tufan öncesi kurulduğu söylenen Cizre, ikinci kez Nuh ve oğulları tarafından inşa edilirken Şırnak yazlık ve yayla olarak inşa edilmiştir. Şırnak adının bazı tarihlerde “ŞEHRİ NUH” olarak anılması da bu gerçeği gözler önüne sermektedir.

 

CİZRE NUH PEYGAMBER CAMİİ

Tufan olayından bu yana insanlığın ikince babası olan Nuh Peygamber (A.S) kendi adıyla anılan bu camide yatmaktadır. Nuh peygamberin mezarı alt bodrum katında olduğu söylenmektedir. 

 

CUDİ DAĞI

Pek çok gezgin, tarihçi ve yorumcunun yapıtlarında Nuh’un Gemisi’nin Cudi dağı üzerinde durduğu yazılmaktadır. Nuh’un mezarının Cizre’de bulunması Şırnak’a bir zamanlar Şehr-i Nuh denmesi, Cizre Surlarının gemi biçiminde olması da buna kanıt olarak gösterilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerinde de Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı (Cebel-il Cudi) üzerinde durduğu açıkça yazılmaktadır.

 

NUH'UN GEMİSİ CUDİ DAĞI'NDA DURMUŞTU

1.Cudi'de su baskını-su çekilmesi alametleri gözle görülür. Zirvede dahi kabuklu deniz canlılarının fosilleri doludur.

2.Burada yapılan kazılarda kara sakız"zift" çıkmaktadır. Zift ise, gemi kalafatlamasını bilen bir halkın üretimi olabilir.

3.Kur'ânda açıkça "Gemi Cudi' de durdu" denilmektedir.  (Hud suresi:44 ncü ayet)

4. Zirvede "semanin" adlı bir köy kalıntısı var. Arapça’da semanin 80 demek, Nuh'a inanan kişiler de bu kadardı.

5.Cudi, Gılgamış Destanı'nda tarif edilen Tufanın olduğu Musul (Ninova)'nın kuzeyindedir ve destana uygundur.

6.Cudi'ye yakın Cizre'de Nuh'un yaklaşık 6 metre uzunluğunda mezarı var.
Nusaybinde de oğlu Sam'a izafe edilen bir mezar...

7.Nuh'un Gemisinin Ağrı'da durduğuna dair iddialar, Amerikan ve Ermeni kaynaklı olup soğuk savaş yıllarında Edwin ALDRİN gibilerinin buradan Sovyetleri gözetlemelerine ve Ermeni kültürünü hassaslaştırmaya dayalıdır.

8.Gemi, Ağrı gibi 5000 metrede dursaydı o yükseklikte yaşam sürmez(di). Ancak Cudi'de halen de zirvede yaşam gayet doğal olarak sürdürülebilir.

 

GREENPEACE, NUH'UN GEMİSİNİN MAKETİNİ AĞRI DAĞI’NDA  İNŞA EDİYOR

Çevre kirliliği ve küresel ısınma konularındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Greenpeace, bu kez de Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'yle gerçekleşen tarihi olayı yeniden canlandırmaya başlıyor.

Greenpeace, etkileri görülen küresel ısınmaya karşı önlemlerin alınması için farklı yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Büyük tufandan kaçarak her canlıdan bir çifti taşıyan ve uzun süren yağmurların ardından Ağrı Dağı tepesinde durduğuna inanılan Nuh'un Gemisi, binlerce yıl sonra yeniden inşa ediliyor. "Nuh'un Gemisi" projesi Taxim Hill Otel'de, Ağrı'da inşa edilmekte olan geminin görsel malzemeleri ile tanıtıldı. Greenpeace, İklim Değişikliği Kampanyası ve Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilecek olan Nuh'un Gemisi Projesi hakkında Taxim Hill Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Ağrı Dağı'nda deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte yeni Nuh'un Gemisi'nin yapım çalışmaları başladı. İkinci bir gemiyi umudun ve uyarının işareti olarak inşa eden Greenpeace, tüm dünya liderlerini uyarmak ve harekete geçmelerini sağlamak amacını taşıyor.

 Hz. Nuh'un gemisinin bir benzerini Ağrı Dağı'nda inşa eden Greenpeace, çalışmalarında çevreye zarar vermek için inşaat malzemelerini atlar ve eşeklerin sırtında taşıdı. 10 metreye uzunluk ve 4 metre genişliğinde gemi, dünya liderlerine sonuçları ağır olacak iklim felaketlerine karşı vakit kalmadığı konusunda uyarıda bulunmak için Greenpeace tarafından inşa ediliyor. Almanya, Avusturya ve Türkiye'den gönüllülerin yanı sıra bölgedeki vatandaşların da desteklediği çalışmalar efsanelerde geçen ölçülere göre yapılıyor. Bölgedeki vatandaşlar çalışmaları olumlu karşılarken yetkililer de geminin yapım çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Gemi, bir insanın kendisini, sevdiklerini ve bütün canlıları yaklaşmakta olan iklim değişikliğinin sebep olacağı yıkımdan kurtarmak için aldığı sorumluluğu simgeliyor. 40 attan oluşan bir kervan 12 metreküplük keresteleri geminin omurgasının inşa edilmeye başlandığı 2 bin 500 metre yüksekliğe taşıdı. Önümüzdeki haftalarda Alman ve Türkler'den oluşan 20 kişilik bir marangoz grubu geminin yapımını bitirecek. Gemi daha sonra bir dağ kulübesi olarak da kullanılmak üzere 31 Mayıs 2007 tarihinde yapılacak açılışla Iğdır İlçesi yetkililerine teslim edilecek. Törenin bir gün öncesinde ise tırmanışçılar 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı'nın zirvesinde dünyanın bütün liderlerini iklimi korumak için harekete geçmeye çağıracak.

 

 

        

Bu habere 3 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  BARIŞA DAHA YAKINIZ 29.9.2010
  TMK mağduru Ailelerden süresiz eylem 5.6.2010 05:19:58
  SİLOPİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU OLDU 1.3.2010 00:58:16
  BİLİNÇSİZ BİLGİSAYAR KULLANIMININ DOĞURACAĞI SONUÇLAR 3.8.2009 12:10:14
  TÜRKİYE'NİN İLK BİLİM MERKEZİ'NİN PROJE İHALESİ YAPILDI 24.3.2009 12:51:43

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337960

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber